فریدون هوشیارنژاد

پرواز را به خاطر بسپار/ پرنده مُردنیست
فریدون هوشیارنژاد (فری) در ۲۳ جولای ۱۹۴۴ در تهران به دنیا آمد. در اوائل دهه ۱۹۶۰ برای ادامه تحصیلات راهی آلمان شد و در شهر کیل اقامت گزید. بعد از آموزش زبان آلمانی، در دانشگاه کیل در رشته اقتصاد نام‌نویسی کرد و از همانجا مدرک لیسانس خود را دریافت نمود.
این سال‌ها مقارن است با رشد و گسترش جنبش چپ دانشجویی ایران و اروپا. فریدون در بطن این حوادث رشد کرد و آبدیده شد. با مطالعه‌ی متون مارکسیستی به کنفدراسیون وسازمان انقلابی پیوست. فریدون در مدتی کوتاه توانست زبان کشور میزبانش را به خوبی فراگیرد و مطالعات خود را با این زبانژرفا بخشد.
فریدون هوشیارنژاد اغلب به عنوان نماینده کنفدراسیون در نشست احزاب و سازمان‌های چپ آلمانی شرکت می‌کرد و مورد احترام همه آنها بود. فریدون بعد از انشعاب در کنفدراسیون به سال ۱۹۷۷ در اولین کنگره “سیس” در هامبورگ به عنوان دبیر انتشارات آن انتخاب شد و به شهر کلن نقل مکان کرده، در آنجا در یک مدرسه خصوصی به تدریس مشغول شد. او از همان زمان اغلب کارهای نوشتاری، صفحه‌بندی و صفحه‌آرایی “شانزدهم آذر”، ارگان این سازمان را عهده‌دار بود. فریدون در حین این فعالیت‌ها تز دکترای خود را با عنوان “سرمایه داری در ایران”نوشت و موفق به اخذ دکترای در اقتصاد شد.
فری انسانی دقیق، باهوش، نکته‌سنج بود؛ با خندهای که همیشه بر چهرهاش دیده میشد. بر خلاف رسم آن دوره در میان چپهای ایران، همیشه شیک لباس می‌پوشید و مرتب بود. در یک جمله می‌توان گفت؛ فری از لون دیگری بود. چه در سرمای زیر صفر و چه گرمای شدید بالای صفر، او همه را با شور و شوق جوانی پذیرا می‌شد. خنده‌هایش سریع به دیگران منتقل میشد و همه را شاد می‌کرد.
فریدون وقتی اوائل دهه ۱۹۹۰ به بیماری سرطان مبتلا شد، مرض سرطان را هم با خنده‌های همیشگی‌اش به تمسخر میگرفت. حدود ۳۰ سال با این بیماری دست و پنجه نرم کرد و روحیه پرنشاط خود را از دست نداد و سرانجام در ۲۵ ماه مای ۲۰۰۹ در شهر کلن درگذشت.
بر روی سنگ قبرش به خواست خودش، این شعر فروغ فرخزاد نوشته شده است: “پرواز را به خاطر بسپار/ پرنده مردنی است.”

 

 

 

 

 

 

0